Pikturë

Kulturë 

Piktor

Shteti i Kosovës do të prezantohet në ekspozitën ndërkombëtare që do të hapet të premten mbrëma në Hamburg të Gjermanisë.

Piktorja Magbule Xhemajli do t’i prezantojë pikturat e saja në këtë ngjarje të artit pamor, ku do të paraqiten me punimet e tyre gjashtë artistë nga shtete të ndryshme, si Gjermania, Zvicra, Danimarka e Lituania.

Artistja kosovare do të prezentohet me 10 piktura të formateve të punuara kohët e fundit, si vazhdimësi nga cikli i punimeve “Gjurmë në kohë të ndryshme”, të punuara në teknikë të kombinuar.

“Për këtë projekt jam përkrahur financiarisht nga Ministria e Kulturës e Kosovës dhe nga Drejtoria për kulturë e Komunës së Gjilanit”, ka bërë të ditur për KultPlus Xhemajli, e cila ka falënderuar këto institucione për mbështetjen e dhënë.

Përveç Xhemajlit, në këtë ekspozitë do të paraqitet edhe piktori i njohur shqiptar, Ali Sinani, i cili do ta prezentojë shtetin e Zvicrës.

Shqiptaro-zvicerani Ali Sinani ka lindur më 1977 në Doberdoll të Maqedonisë. Gjatë vitit 2009 mori titullin e magjistrit të shkencave të artit në Akademinë Universitare të Arteve në Shkup. Është anëtar i asociacioneve të ndryshme të artistëve zviceranë, austriakë, gjermanë dhe të Maqedonisë. Deri tani ka realizuar mbi njëzet ekspozita personale dhe kolektive në Maqedoni, Zvicër dhe së fundi në Gjermani.

Jeton dhe punon në St. Gallen të Zvicrës, ku edhe mban kurse në studion e tij “Arte”.

Ekspozita ndërkombëtare do të jetë e hapur deri më 9 korrik.

 

 Biografi e shkurt

  • Emri, MbiemriKulturë 
  • Profesioni:Piktor

  WHO’S WHO të tjera