Futboll

KF Bashkimi 

Futboll

Këto ditë përfundoi gjysmëstinori i garave të futbollit. KF “Bashkimi”- Siebnen gjendet lartë në kreun e tabelës, në Ligën e katërt, edhe pse për shkaqe të motit, i ka dy ndeshje minus e që i japin shpresë që deri në fund të stinorit të dalë kampione dhe në stinorin e ardhshëm të rangohet në Ligën e tretë.

KF „Bashkimi“- Siebnen i kantonit Schwyz, është themeluar në vitin 2007 dhe që në stinorin e parë ka qenë kampion dhe është ngjitur një ligë më lartë. “Vitin e kaluar kemi qenë nënkampion, kurse sivjet jemi lartë në kreun e tabelës dhe deri në fund të stinorit shpresojmë të dalim sërish kampion dhe të kalojmë në Ligën e tretë, për çka mendojmë se është një rezultat tejet i lakmueshëm për një skuadër e cila funksionon me vetëfinancim dhe me angazhim vullnetar të lojtarëve dhe udhëheqësisë së klubit.

Duke parë seriozitetin tonë në lojën e futbollit, kohëve të fundit, kemi ftesa nga ligat më të larta zvicerane për ndeshje miqësore. Herën e fundit në fillim të nëntorit 2010 patëm një lojë miqësore me një skuadër të Ligës së tretë të Zvicrës. Për dallim nga klubet e shumta në Zvicër, në klubin tonë të gjithë janë shqiptarë, me prejardhje nga troje të ndryshme”, thotë

– Kush merr karton të kuq, suspendohet nga klubi!

Pyetjes përse klubi përbëhet vetëm me lojtarë shqiptarë, kryetari i KF “Bashkimi” nga Siebneni, Feti Demolli përgjigjet: „që të dëshmojmë suksesin, bazuar në forcën tonë dhe, meqë në Lachen me rrethinë ka shumë futbollistë shqiptarë, kemi dëshiruar që të përfshijmë sa më shumë të rinj, duke synuar një integrim të shëndoshë në shoqërinë zvicerane dhe një dëshmi para organeve zvicerane se trajtimi i barabartë është një shans më shumë për suksese në integrim. Këtë e kemi dëshmuar, gjithsesi, thotë Feti Demolli.

“Ndonëse futbollistët luajnë vullnetarisht për skuadrën e „Bashkimit“ disiplina e tyre  është në nivel të lartë. Çdo lojtar e di se sjellja brutale në lojë dhe shkaktimi i kartonit të kuq ndëshkohet me suspendim nga klubi. Ky nivel i disiplinës, ka sjellë edhe shumë shikues në lojërat e KF „Bashkimi“-Siebnen”, thotë trajneri i klubit, Besnik Thaqi. Tashmë edhe tifozët e „Bashkimit“ janë të rregullt dhe identifikohen me shenjën dalluese „Dardanët“, të cilët udhëhiqen nga tifozi i flakët, Mejdi Memishi.

KF „Bashkimi“ nga Siebneni sivjet ka bërë një gjest që duhet të jetë shembull edhe për klube të tjera sportive jashtë Kosovës. „Bashkimi“ ka zhvilluar lojë miqësore në Kosovë me KF „Gjilani 95“ në Gjilan dhe me KF „Tomorri“ nga Berati, me ç`rast lojtarët janë mirëpritur edhe nga strukturat udhëheqëse të komunave respektive.

Sporti dhe humanizmi

Ky klub për më tepër ka ofruar ndihma materiale për fëmijët bonjakë të fshatit „SOS Kinderdorf“ në Prishtinë. Lojtarët e „Bashkimit“ dhuruan po ashtu edhe pajisje sportive për futbollistët e Gjilanit, të Beratit dhe të fshatit Karaçevë të komunës së Kamenicës. Me mirënjohje u nderuan edhe nga vetë kryetari i Federatës së futbollit kosovar, Fadil Vokrri dhe kryetari i Gjilanit, Qemajl Mustafa.

Feti  Demolli (majtas), kryetar dhe Besnik Thaqi, trajner i KF „Bashkimi“ – Siebnen

“Ne kemi një organizim të mirëfilltë brenda kryesisë së klubit, duke filluar nga kryetari Feti Demolli, sekretari Afrim Muji, anëtarët e kryesisë Destan Kurtishi (edhe kapiten i skuadrës), Ramadan Rexhepi dhe Faton Limani”, thotë trajneri Besnik Thaqi, i cili është shpirtërisht i lidhur me këtë klub. Ai thotë se KF Bashkimi “është pasqyrë edhe për gjeneratën e futbollistëve të vegjël, të cilët shpesh na kontaktojnë dhe shprehin dëshirën që sapo të rriten të jenë pjesë e „Bashkimit“.

Një kontribut të madh për këtë klub po e jep edhe donatori i përhershëm „Armafix GmbH“ me pronar Jeton Korbën. Interesimi për të kontribuar në KF „Bashkimi“ sa vjen e shtohet. Këto ditë vullnetin për t´u bërë pjesë e klubit e paraqiti edhe ish lojtari i njohur i FC Zürich dhe FC Kosova, Adnan Jashari, të cilin KF „Bashkimi“ e mirëpret me kënaqësi.

KF „Bashkimi“ tashmë është i njohur edhe për strukturat e larta të rajonit. Kështu, kohë më parë, SC Siebnen (në kuadrin e të cilit vepron KF “Bashkimi”) pati marrë një shpërblim në emër të  KF „Bashkimi“-Siebnen si skuadra më e disiplinuar, kampione dhe model për integrimin e bashkësisë së shqiptarëve në Siebnen dhe rrethinë. Atë shpërblim e pati ndarë Federata e Futbollit të Rajonit të Cyrihut (FVRZ).

. Feti  Demolli (majtas), kryetar dhe Besnik Thaqi, trajner i KF „Bashkimi“ – Siebnen

 Biografi e shkurt

  • Emri, MbiemriKF Bashkimi 
  • Profesioni:Futboll

  WHO’S WHO të tjera