Sport

Bekim Zogaj

Refer

Gjyqtari shqiptar ka folur për albinfo.ch për paraqitjen e tij të parë në superligën zvicerane, përkatësisht në ndeshjen ku iu ka referuar dy shqiptarëve, Amir Abrashit e Shkëlzen Gashit.

Zogajt iu deshën 16 vjet për të realizuar këtë ëndërr. Referi nga Kosova për 16 vjet kishte referuar në ligat më të ulëta zvicerane si asistent dhe refer kryesor.

„Ndjenjë e veçantë, sepse kam pritur 16 vjet për këtë “ëndërr”. Kisha fatin të filloj me debutimin në një lojë derbi, siç është ndeshja  Aarau – Grasshoppers Zürich“, tha pas ndeshjes për albinfo.ch Bekim Zogaj.

Zogaj thotë se nuk e di nëse ka ndonjë shqiptar tjetër nga Kosova që ka debutuar në ligat elite ndërkombëtare.

34-vjeçari sivjet do të debutojë edhe në një ndeshje në Challenge League, më 30.11.2013.

«Ia arrita qëllimit me një punë shumë të madhe. Motivim të madh, plus interesim për arbitrimin. Po ashtu kam pasur përkrahje të madhe nga familja që është shumë e rëndësishme për mua», thekson Zogaj.

Shqiptari nga Kosova kishte ndarë arbitrimin me gjyqtarët Nikolaj Hänni (refer në Fifa) dhe Johannes Vogel (Asistent në Fifa). Ndeshja Aarau – Grasshoppers Zürich kishte përfunduar me rezultat 2:4. Dy gola i kishte shënuar Shkëlzen Gashi, ndërsa Abrashi ishte jashtë lojës për shkak të një lëndimi.

Ndryshe Zogaj ka qenë për dy vjet asistent në ligën e dytë zvicerane, derisa është gjyqtari i vetëm që ka licencë ndërkombëtare në futsall që nga 2010.

Sikur edhe gjyqtarët e tjerë të futbollit, edhe Bekim Zogaj rrugën për profesionin e tij të sotëm e ka nisur nga pasioni për lojën e futbollit. Që nga viti 1991 deri në vitin 1999 ka luajtur për FC Wiesendangen të Winterthurit.

Në vitin 1997 ka mbaruar kursin për gjyqtar futbolli. Për dy vjet ka qenë në “Grupin e talenteve të Cyrihut”, grup të cilin tash, pas sa vjetësh, e udhëheq si shef i tyre.

Bekim Zogaj ka lindur para 34 vjetëve në Prejlep të Deçanit. Në Zvicër, ku ka ardhur si dhjetëvjeçar, ka kryer shkollën për komercialist.

Në mars 2012 fillon Shkollën e lartë për ekonominë e ndërmarrjeve. Bekimi është kënaqur edhe me punën që bën në Komunën e Winterthurit si kontabilist, me trajtimin që i bëhet dhe mirëkuptimin që ka punëdhënësi për angazhimet e tij si gjyqtar futbolli.

25.11.2013

 Biografi e shkurt

  • Emri, MbiemriBekim Zogaj
  • Prejardhja:Prejlep-Deçan-Kosovë
  • Vendi ku vepron:Cyrih-Zvicër
  • Profesioni:Refer

  WHO’S WHO të tjera