Lajme

YouTube kufizon videot që përmbajnë dhunë

YouTube thotë se po prezanton kufizime të reja në videot me armë pas thirrjeve të përsëritura nga aktivistët për të kufizuar “materialet potencialisht traumatike”.

Nga 18 qershori, platforma e ndarjes së videove tha se do të ndalojë çdo video që demonstron se si të hiqen pajisjet e sigurisë së armëve të zjarrit, shkruajnë mediat e huaja.

YouTube, që është në pronësi të Google, do të kufizojë gjithashtu videot që tregojnë armë të bëra vetë dhe armë automatike për përdoruesit nën 18 vjeç.

Ndërsa aktivistët e kanë mirëpritur nismën, ata thanë se YouTube duhet të tregojë se po ndërmerr “veprim të vërtetë” për të parandaluar ekspozimin e fëmijëve ndaj përmbajtjeve ose materialeve potencialisht traumatizuese që mund të nxisin dhunën.

Ndryshe, lëndimet e lidhura me armët kanë qenë shkaku kryesor i vdekjeve për fëmijët dhe adoleshentët në SHBA që nga viti 2020, sipas një raporti nga Fondacioni i Institutit Kombëtar për Menaxhimin e Kujdesit Shëndetësor (NIHCM) me qendër në Uashington.

Në vitin 2022, numri i fëmijëve amerikanë që vdiqën ose u plagosën nga të shtënat me armë arriti një rekord të lartë.