Lajme

Zvicër: Klubet sportive duan tifozët të kthehen në ndeshje

Klubet sportive duan që tifozët të lejohen në ndeshje

Së fundmi, Shoqatat dhe klubet sportive po lobojnë autoritetet për të lejuar që turmat të kthehen në ndeshje. Qeveria do të shqyrtojë javën e ardhshme heqjen e një kufiri prej 1.000 personash në tubimet publike, sipas dy gazetave, përcjell albinfo.ch.

Organet sportive, të udhëhequra nga futbolli dhe hokeji i akullit, po paralajmërojnë vdekjen e klubeve nëse nuk lehtësohen kufijtë e tifozve. Të dy SonntagsZeitung dhe NZZ raportojnë se të mërkurën qeveria do të shqyrtojë konceptet e sigurisë që mund të lejojnë që kjo të ndodhë në ndeshje. Një vendim nuk pritet deri më vonë këtë muaj.

Disa klube raportohet se kanë paraqitur planet e tyre se si të rrisin turmat me siguri. Masat përfshijnë heqjen e zonave në këmbë për tifozët, procedurat e biletave që mbajnë nën kontroll personat që marrin pjesë në ndeshje, maskën e detyrueshme të veshur dhe mbylljen e stalla të ushqimit dhe pijes në stadiume.

“Ju nuk mund të justifikoni më lejimin e kërcimit dhe ngjarjeve kulturore me disa qindra pjesëmarrës, ku masat koronavirus mund të respektohen më pak rreptësisht sesa në stadiume të mëdha me një numër të zvogëluar të spektatorëve,” i tha Marc Lüthi, drejtori drejtues i klubit të hokejve të akullit në Bern. Sonntagszeitung.

“Ne duam një koncept sigurie që lejon më shumë se 1000 tifozë të marrin pjesë në ndeshje. Kjo është një çështje që ka të bëjë me vetë ekzistencën tonë, “i tha NZZ am Sonntag drejtori zviceran i hokejve në hokej mbi akull, Denis Vaucher.

Mediat raportojnë se disa ministra të qeverisë janë simpatikë për kauzën e klubeve sportive. Ministri i Shëndetësisë Alain Berset konfirmoi për NZZ jam Sonntag se qeveria po shqyrton çështjen por paralajmëroi të priste një kthim në “normalitetin” para-pandemisë.

“Nuk do të ketë stadiume të plota pa kufizime,” tha ai. “Rregulloret do të varen nga lloji i veprimtarisë. Një ngjarje ekspozite që zgjat disa ditë është e ndryshme nga një koncert apo ndeshje futbolli, ku mijëra njerëz mblidhen për disa orë. ” /Albinfo.ch.