Lajme

Zviceranët, të gatshëm për t’u vaksinuar

Sipas një sondazhi të ri, njerëzit në Zvicër duket se janë gjithnjë e më të gatshëm të vaksinohen kundër koronavirusit.

Një sondazh në internet i botuar të premten në emër të Zyrës Federale të Shëndetit zbuloi se 49% e të anketuarve thanë se do të binin dakord për një vaksinim, transmeton albinfo.ch.

Instituti i kërkimit Sotomo, i cili kreu sondazhin, tha se humbja e besimit në një vaksinë ishte “problematike”.

Më shumë se 1,600 njerëz morën pjesë në sondazh i cili u krye midis 22 tetor dhe 28 tetor.

Ministri i Brendshëm Alain Berset të enjten tha se një fushatë vaksinimi në Zvicër mund të fillojë “në fillim të vitit të ardhshëm”. Ai përsëriti se nuk do të kishte asnjë detyrim për popullatën për t’u vaksinuar.

Qeveria synon të bëjë një vaksinim falas, sipas Berset, me kontribute financiare nga autoritetet kombëtare dhe kantonale si dhe nga kompanitë e sigurimeve shëndetësore. /Albinfo.ch

 


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI