Lajme

Zvicra ka 111 miliarderë

Bota ka afërsisht 3311 miliarderë, por a e dini se shumica janë të grupuar në vetëm 15 vende?

Një artikull i kohëve të fundit nga Venture Capitalist renditi të gjitha të dhënat dhe mund të habiteni se cilat vende nuk hynë në listë, shtuar personin më të pasur dhe vlerën neto të secilit vend vetëm për të ndihmuar në vendosjen e gjithçkaje në shkallë, shkruan Scan, transmeton albinfo.ch.

Shtetet e Bashkuara të Amerikës

Numri i miliarderëve: 975

Pasuria kolektive: 4.45 trilion dollarë

Personi më i pasur: Elon Musk

Pasuria neto: 139 miliardë dollarë

Kinë

Numri i miliarderëve: 400

Pasuria kolektive: 1.45 trilion dollarë

Personi më i pasur: Wei Jianjun dhe familja.

Pasuria neto: 13.4 miliardë dollarë

Gjermania

Numri i miliarderëve: 176

Pasuria kolektive: 602 miliardë dollarë

Personi më i pasur: Beate Heister dhe Karl Albrecht Jr

Pasuria neto: 35.2 miliardë dollarë

Indi

Numri i miliarderëve: 124

Pasuria kolektive: 384 miliardë dollarë

Personi më i pasur: Gautam Adani

Pasuria neto: 146.8 miliardë dollarë

Mbretëria e Bashkuar

Numri i miliarderëve: 120

Pasuria kolektive: 266 miliardë dollarë

Personi më i pasur: Jim Ratcliffe

Pasuria neto: 32 miliardë dollarë

Hong Kongu

Numri i miliarderëve: 114

Pasuria kolektive: 287 miliardë dollarë

Personi më i pasur: Li Ka-shing

Pasuria neto: 33.7 miliardë dollarë

Zvicra

Numri i miliarderëve: 111

Pasuria kolektive: 365 miliardë dollarë

Personi më i pasur: Guillaume Pousaz

Pasuria neto: 23 miliardë dollarë

Rusia

Numri i miliarderëve: 107

Pasuria kolektive: 365 miliardë dollarë

Personi më i pasur: Vladimir Lisin

Pasuria neto: 18 miliardë dollarë

Arabia Saudite

Numri i miliarderëve: 71

Pasuria kolektive: 192 miliardë dollarë

Personi më i pasur: Al Waleed bin Talal Al Saud

Pasuria neto: 18 miliardë dollarë

Franca

Numri i miliarderëve: 68

Pasuria kolektive: 294 miliardë dollarë

Personi më i pasur: Bernard Arnault

Pasuria neto: 195.7 miliardë dollarë

Italia

Numri i miliarderëve: 68

Pasuria kolektive: 207 miliardë dollarë

Personi më i pasur: Giovanni Ferrero

Pasuria neto: 32.8 miliardë dollarë

Kanada

Numri i miliarderëve: 60

Pasuria kolektive: 131 miliardë dollarë

Personi më i pasur: David Thomson dhe familja

Pasuria neto: 48.8 miliardë dollarë

Brazili

Numri i miliarderëve: 52

Pasuria kolektive: 159 miliardë dollarë

Personi më i pasur: Jorge Paulo Lemann

Pasuria neto: 16.8 miliardë dollarë

Singapor

Numri i miliarderëve: 50

Pasuria kolektive: 99 miliardë dollarë

Personi më i pasur: Li Xiting

Pasuria neto: 15.2 miliardë dollarë

Japonia

Numri i miliarderëve: 49

Pasuria kolektive: 170 miliardë dollarë

Personi më i pasur: Tadashi Yanai dhe familja

Pasuria neto: 27.9 miliardë dollarë.