Lajme

Zvicra kritikohet për ashpërsinë e kushteve për të paraburgosurit

Në Zvicër, kriminelët e dyshuar mbahen në paraburgim më shpesh se në vendet e tjera, dhe këta të burgosur kanë më shumë gjasa të kryejnë vetëvrasje, transmeton gazeta SonntagsBlick, përcjell albinfo.ch.

Një studim i kryer për punimin nga Qendra Kombëtare për Ekzekutimin e Dënimeve thotë se gjykatat në vendin alpin urdhërojnë paraburgim parandalues ​​ose paraburgim, më shpesh se kudo tjetër, veçanërisht në vendet fqinje, si Gjermania, Austria dhe Italia.

Kjo përkundër faktit se të burgosurit në paraburgim kanë më shumë se dy herë gjasa për të kryer vetëvrasje, sipas studimit. Ai thotë se 60% e vetëvrasjeve në burgjet zvicerane ndodhin në paraburgim, krahasuar me një mesatare evropiane prej 37.5%. SonntagsBlick shkruan se kjo është ndoshta sepse pothuajse në të gjitha kantonet paraburgimi kryhet si izolim.

Komisioni Kombëtar për Parandalimin e Torturës ka kritikuar disa herë ashpërsinë e kushteve për të paraburgosurit, shkruan gazeta, me nënpresidentin e tij Leo Näf që e quan atë “formën më të ngurtë dhe më të rreptë të paraburgimit”.

Vitet e fundit ka pasur debat rreth asaj se si të lehtësohen rregullat e paraburgimit. Näf i tha gazetës se shumë burgje dhe autoritete publike janë të hapura për këtë në parim, por zbatimi është i vështirë, sepse disa staf dhe prokurorë publikë janë kundër tij, përcjell tutje albinfo.ch.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI