Jeta në Zvicër

Zvicra e treta në botë për edukim dhe aftësi

Sipas një raporti të ri të lansuar “Human Capital Resort 2017”, Zvicra është në vendin e tretë sa i përket vendeve për edukim dhe aftësi.

Në këtë raport, Norvegjia është shteti më i suksesshëm në botë sa i përket trajnimeve dhe edukimit të popullatës, përcjell albinfo.ch.

Vendet e Evropës veriore udhëheqin këtë listë duke i bërë njerëzit më të aftë dhe duke u dhënë atyre më shumë mundësi edukimi.

Finlanda është e dyta, ndërsa Zvicra mbetet e treta. Danimarka dhe Suedia zënë vendin e pestë dhe të tetë.

Indeksi “Human Capital” rendit 130 vende se si ato zhvillojnë kapitalin njerëzor me shkallë nga 0 në 100.

Në raportin për Zvicrën theksohet se sistemi edukativ është i nivelit të lartë, ka të përfshirë staf të trajnuar mirë si dhe ka shkallë të lartë të trajnimeve.

Top-10

  • Norvegjia
  • Finlanda
  • Zvicra
  • SHBA
  • Danimarka
  • Gjermania
  • Zelanda e Re
  • Suedia
  • Sllovenia
  • Austria