Lajme

Më shumë se 17,000 shoferë gjobiten brenda një muaj në një rrugë të Cyrihut

Me 100 CHF secila, gjobat e fundit kanë gjeneruar 1.7 milionë të ardhura për qytetin

Në fund të shtatorit 2023, drejtimi i automjetit u ndalua në një seksion 60 metra të Langstrasse në Cyrih. Për të zbatuar ndalimin, kamerat u vendosën më vonë më 8 janar 2024 për të kapur dhe gjobitur drejtuesit e gabuar. Që atëherë janë shqiptuar 17,310 gjoba.

Ndalimi i drejtimit, i cili përjashton autobusët, u prezantua për ta bërë zonën më miqësore për çiklizmit dhe zbatohet nga ora 5:30 e mëngjesit deri në 22:00, pwrcjell albinfo.ch.

Me 100 CHF secila, gjobat e fundit kanë gjeneruar 1.7 milionë të ardhura për qytetin. Megjithatë, një zyrtar i qytetit tha se autoritetet nuk janë të kënaqura me numrin e gjobave të lëshuara dhe do të dëshironin që numri të binte.

Një pjesë e problemit duket se është mungesa e ndërgjegjësimit. Ndërsa ndërgjegjësimi rritet, qyteti pret që numri i gjobave të bjerë. Ndërkohë, gjobat prej 100 CHF do të shtojnë një arsim të shtrenjtë për shumë shoferë në qendrën më të madhe urbane të Zvicrës.