Shkurt.ch

25 gjoba prej 40 frangash për mbeturinat në rrugët e Zvicrës

Katër oficerë policie dhanë 25 gjoba prej 40 frangash zvicerane (35.40 euro) gjatë fushatës dyditore për mbeturinat fillim majit, tha kreu i policisë lokale, Christian Ambühl, për gazetën Grenchner Tagblatt, përcjell albinfo.ch. 

Pothuajse gjithë morën mbeturinat e tyre dhe paguajtëgjobat pa kundërshtuar“, tha ai. 

Pas suksesit  kësaj fushate kohëve fundit, policia tani po shqyrton ketë shumë fushata tilla, pjesërisht për rritur ndërgjegjësimin publik, por gjithashtu për ndihmuar pastrimin e imazhit qytetit, përcjell albinfo.ch. 

Grenchen tashmë ka marrë masa për pastruar rrugët e saj.  

Ashtu si shumë qytete zvicerane, mbeturinat duhet hidhen qeset zyrtare mbeturinave, përcjell albinfo.ch. 

Por,  rastin e shkelësve seriozë, gjoba është 100 franga.