Lajme

Një shitës droge rrezikon të dëbohet nga Bazeli pas krimit që kishte bërë

25 shtatori 2018 përfundoi për një burrë me dhjetë plagë me thikë në shpinë. Ai e kishte takuar në orët e vona të mbrëmjes me një trafikant droge në Bazel, i cili rezultoi në një konflikt të përgjakshëm

Një tregtar 30-vjeçar i marihuanës duhej të përgjigjej para Gjykatës Penale të Bazelit këtë javë, sepse ai e kishte goditur me thikë një hajdut të dyshuar.

25 shtatori 2018 përfundoi për një burrë me dhjetë plagë me thikë në shpinë. Ai ishte takuar në orët e vona të mbrëmjes me një trafikant droge në Bazel, i cili rezultoi në një konflikt të përgjakshëm.

Më pak se një vit më vonë, të dy panë njëri-tjetrin para Gjykatës Penale të Bazelit.

Prokuroria akuzoi trafikantin e drogës për përpjekje për vrasje të qëllimshme.

Prokuroria dhe mbrojtja ranë dakord të martën se shkaktari i situatës ishte që i akuzuari, tani 30 vjeç, mendoi se viktima ishte hajdut dhe për këtë arsye e ndoqi nga shtëpia e tij.

Sipas raportimit të gazetës “20 minuta”, i dyshuari tani i akuzuar kishte përdorur thikën për shkak se një tentim vjedhje i kishte ndodhur në banesën e tij disa kohë më parë, ndërsa thikën e kishte për vetëmbrojtje.

 

Në fund ishte vetë i akuzuari që alarmoi policinë. Në inspektimin e banesës së të dyshuarit u gjetën 4.5 kg marihuanë dhe 2 mijë franga.

Prokurori gjithashtu akuzon të akuzuarin për trafik droge. Ndërsa 30-vjeçari pretendonte se kishte konsumuar dhjetë gram marihuanë në ditë, prokuroria e konsideroi këtë shumë “krejtësisht absurde”. Për të, ishte e qartë se burri u shërbente klientëve në një shkallë të gjerë dhe kështu fitonte jetesën.

 

Prokuroria, nga ana tjetër, dëshiron të shohë të akuzuarit jo vetëm për gjashtë vjet dhe katër muaj pas hekurave, por edhe për dhjetë vjet të dëbuar nga vendi.