Shqipëria

A ka siguri në plazhet shqiptare?

Ministri i Brendshëm i Shqipërisë, Taulant Balla, ka folur për sigurinë në plazhet shqiptare, duke bërë thirrje për rritje të sigurisë.

Sipas tij, Policia Kufitare dhe Njësia Policore Detare janë në krye të detyrës për të monitoruar të gjitha plazhet, ku numri i turistëve vendas e të huaj është rritur ndjeshëm këtë vit në krahasim me vitet e tjera, transmeton albinfo.ch.

Balla po ashtu u ka bërë thirrje përdoruesve të mjeteve lundruese që të respektojnë me rigorozitet perimetrat e sigurisë ujore për plazhistët, të zbatojnë rregullat për përdorimin e mjeteve lundruese dhe të respektojnë zonat e përcaktuara për lundrim me këto mjete.