Shkurt.ch

A mund të përballoni një shpenzim të papritur prej 2500 franga

Kështu që shumë familje zvicerane nuk mund të përballojnë shpenzimet e paplanifikuara prej 2500 frangash në një periudhë afatshkurtër

Imazhi i mediave se Zvicra është e pasur është një “mashtrim”. Është e vërtetë se vendi numëron gjithnjë e më shumë milionerë dhe ekonomia po lulëzon (sidomos për aksionarët).

Por një pjesë e madhe e popullsisë shpesh është e fshehur në të gjitha këto bilance të “bukura dhe të pasura”, përcjell albinfo.ch.

Sipas Zyrës Federale të Statistikave (BfS) në Zvicër, në vitin 2016, 21.5% e popullsisë zvicerane nuk ishte në gjendje të bënte një shpenzim të papritur prej 2.500 frangash brenda një muaji.

Kështu që shumë familje zvicerane nuk mund të përballojnë shpenzimet e paplanifikuara prej 2500 frangash në një periudhë afatshkurtër.

43.6% e të gjitha grave amvise nuk janë në gjendje të përballojnë një shpenzim prej 2500 franga të papritura brenda një muaji.

27.3% e personave të vetmuar nën moshën 65 vjeç janë gjithashtu të prekur dhe nuk mund të përballojnë një shpenzim të tillë.

23.9% janë çifte me fëmijë.

Më pak të prekur janë çiftet pa fëmijë nën moshën 65 vjeç, me një përqindje prej 12.9%, përcjell tutje albinfo.ch.

Por, ka edhe më keq dhe shumë familje nuk kanë të ardhura të larta.

25.9% e të gjitha familjeve me një prind pretendojnë se ata arrijnë vetëm të mbijetojnë.

14.9% e personave të vetmuar kanë të njëjtin problem për të arritur fundin e muajit.

Për krahasim, çiftet pa fëmijë kanë një përqindje të vogël prej 6.9%, përcjell tutje albinfo.ch.

Pushimet

Shumë familje zvicerane nuk mund të përballojnë pushimet:

23.5% e prindërve të vetëm thonë se nuk janë në gjendje të përballojnë pushimet e një jave në vit larg shtëpisë.

Me 11% të personave të vetmuar, ky lloj i familjes është dukshëm më i vogël.

Çiftet me fëmijë përbëjnë 9.4%.