Shkurt.ch

Aeroporti i Cyrihut do të reduktojë fluturimet gjatë natës

Autoritetet federale të aviacionit kanë vendosur të kufizojnë numrin e fluturimeve gjatë natës në aeroportin e Cyrihut, që është edhe aeroporti më i madh në vend.

Zyra Federale e Lidhjes Civile të Jashtme ka urdhëruar për kufizim të aterrimeve pas orës 9 të mbrëmjes dhe ngritjeve pas orës 10:20 për të zvogëluar zhurmën për banorët që jetojnë pranë aeroportit, shkruan “Swissinfo.ch”, përcjell albinfo.ch.

Një raport zyrtar i shtatorit të kaluar zbuloi se zhurma ishte dukshëm më e madhe se nivelet e lejuara mes orës 22:00 dhe mesnatës.

Monitorimi i rregullt ka treguar që emetimet e zhurmës gjatë ditës janë përgjithësisht në përputhje me rregulloret zyrtare.

Operatorët e aeroportit kanë shprehur keqardhje për vendimin. Ata paralajmëruan se kufizime të tilla do të kufizonin mundësitë për zhvillimin e mëtejshëm të aeroportit, veçanërisht si një qendër për fluturimet ndërkontinentale dhe lidhjet me destinacione të tjera evropiane.

Vendimi mund të apelohet.