Shkurt.ch

Akademikët iranianë do të vizitojnë Zvicrën

Zvicra do të presë një grup të rektorëve të universiteteve iraniane këtë javë.

Akademikët do të vizitojnë universitetet e Gjenevës, Llozanës, Bazelit dhe Cyrihut si dhe të mbajnë takime me zyrtarët e qeverisë federale të arsimit, përcjell albinfo.ch.

Iranianët do të shikojnë  potencialin e punës së studiuesëve zviceranë veçanërisht në fushat mjekësore dhe mjedisore.

Zvicra ka pasur lidhje arsimore me Iranin që nga viti 1961 dhe qindra iranianë po studiojnë në universitetet zvicerane.