Lajme

Alain Berset kaloi një javë pune të frytshme në Shqipëri

Berset paraqiti kandidaturën për postin e Sekretarit të Përgjithshëm të Këshillit të Europës, Zvicra e mbështet ofertën e tij

Ish-presidenti i Zvicrës, Alain Berset, ishte në Shqipëri javën e shkuar dhe u takua me ministrin për Europën dhe Punët e Jashtme, Igli Hasani, dhe me deputetë të Parlamentit, delegatë në Asamblenë Parlamentare të Këshillit të Europës PACE, ku biseduan lidhur me investimet zvicerane, politikat drejt BE-së etj.

Vlen të theksohet se Berset është i pari ish-Kryetar Shteti që paraqiti kandidaturën për postin e Sekretarit të Përgjithshëm të Këshillit të Europës, dhe Zvicra mbështet ofertën e tij.