Kosova

Ambasadori britanik demanton deklaratat e Ministrisë së Integrimeve

Ambasadori britanik në Kosovë, Ruairi O’ connell, ka demantuar deklaratat e Ministrisë së Integrimeve Evropiane.

Sipas ambasadorit O’connell, në takimin mes tij dhe ministres Hoxha nuk ka pasur diskutim për MSA-në apo të drejtat e njeriut, siç ka njoftuar ministria, ku më pas ka fshirë postimin nga profili i saj zyrtar.

O’Connell ka thënë në reagimin e tij se “e vetmja gjë që nuk do të më mungojë në Kosovë është praktika joprofesionale dhe jomiqësore e politikanëve të Kosovës duke m’i mveshur deklaratat”.

“Në fakt, unë nuk ofrova ndonjë mendim për zbatimin e MSA-së në Kosovë. As nuk e diskutuam.

Ne nuk diskutuam për të drejtat e njeriut. Ne diskutuam për rregullin e ligjit dhe luftën kundër korrupsionit dhe krimit të organizuar. Unë thashë që Kosova ishte në një pikë të rëndësishme, dhe se duhej të ndërmarrë hapa për të pastruar politikën nga kriminaliteti. Unë nuk ofroj asnjë vlerësim për punën e institucioneve”, ka shkruar ai.

Sipas tij, si kjo ngjarja ka ndodhur disa herë nga institucione të ndryshme dhe parti politike.

“Tani e tutje, Ambasada ime do të korrigjojë çdo deklaratë të lëshuar pa pëlqimin tonë. Për të qenë absolutisht e qartë: Mbretëria e Bashkuar nuk mbështet ose kundërshton asnjë parti politike në Kosovë. Qytetarët e Kosovës kanë të drejtë dhe detyrë të marrin përgjegjësinë për votën e tyre dhe pasojat e saj”, ka shkruar ai.