Lajme

Amerika shtoi 428,000 vende pune në muajin prill

Pas një rikuperimi ekonomik nga pandemia, tregu i punës po tregon shenja të kthimit në normalitet në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, shkruan CNN, përcjell albinfo.ch.

Është ende në rritje me një ritëm jashtëzakonisht të fortë, por muajt e miliona vendeve të punës të shtuara ndoshta kanë mbaruar. Punëdhënësit e Amerikës shtuan 428,000 vende pune në prill, njësoj si në mars, raportoi të premten Byroja e Statistikave të Punës.

Ky është pa dyshim një lajm i mirë: Që nga ditët e para të Covid gati 22 milionë vende pune u zhdukën gjatë harkut prej dy muajsh.

Shkalla e papunësisë, e cila pritej të binte në një nivel të ulët të epokës së pandemisë, mbeti e qëndrueshme në 3.6%. Kjo është vetëm një pikë mbi nivelin e parapandemisë prej 3.5%, i cili përputhej me nivelin e parë të ulët në 50 vjet në 2019. Ishte muaji i 16-të radhazi i rritjes së vendeve të punës dhe muaji i 12-të radhazi që u shtuan më shumë se 400,000 vende pune, por fitimet kanë filluar të zvogëlohen, përcjell tutje albinfo.ch.