Lajme

Apple bën gati 75 milionë telefonë me 5g

Gjiganti amerikan i teknologjisë, Apple, ka kërkuar nga furnizuesit e vet që t’i bëjnë gati së paku 75 milionë telefona iPhone me rrjetin 5G për këtë vit, bashkë me modelet e orës së mençur Apple Watch, një model të ri të tabletit iPad Air dhe një tablet më të vogël, të quajtur HomePod.

Kompania pret që dërgesat për këtë gjeneratë të telefonave të arrijnë në 80 milionë brenda vitit 2020, shkruan Reuters.

Apple po synon që t’i hedhë në treg katër modele të reja të telefonave iPhone muajin e ardhshëm. Këto modele do ta kenë rrjetin 5G, një dizajn më ndryshe dhe me shumë zgjedhje për madhësinë e ekranit, raporton Bloomberg.

Kjo kompani është gjithashtu duke e përgatitur një iPad Air të ri, dy versione të reja të orës Apple Watch.