Shqipëria

Artikulli i plotë i revistës zvicerane kushtuar Shqipërisë

Shqipëria po bëhet një destinacion pushimesh gjithnjë e më i njohur.

U nisa për të eksploruar këtë vend të Ballkanit dhe zbulova një histori të pasur dhe një kuzhinë të shijshme, fillon artikulli, transmeton albinfo.ch.

Në numrin më të fundit të revistës Migros, autorja Barbara Scherer na sjell një artikull të veçantë me titull “Udhëtim në vendin e shqiponjave”. Scherer, një autore e njohur për aftësinë e saj për të sjellë destinacione të ndryshme në jetë përmes fjalëve të saj, ka eksploruar Shqipërinë dhe na fton të zbulojmë bukuritë dhe historinë e pasur të këtij vendi të Ballkanit.

Përmbajtja e artikullit

Artikulli përshkruan përvojën e saj në Tiranë, kryeqytetin e gjallë të Shqipërisë, dhe na prezanton me kulturën unike dhe mikpritjen e popullit shqiptar. Barbara Scherer vizitoi sheshin Skënderbej, emblema e Tiranës, dhe u impresionua nga kombinimi i historisë komuniste, një karuseli të lumtur dhe minares së xhamisë Et’hem Bey.

Ajo gjithashtu eksploroi muzeun Bunk’Art 2, një muze nën tokë që pasqyron historinë komuniste të Shqipërisë, dhe përjetoi trafikun e dendur të Tiranës, një sfidë për të gjithë vizitorët. Scherer qëndroi në hotelin Opera dhe përshkroi vizitat e saj në vende të ndryshme të qytetit, duke përfshirë Radio Barin me ngjyrat e tij të gjalla.

Udhëtimi në Jug të Shqipërisë

Autorja udhëtoi në jug të Shqipërisë dhe vizitoi qytetet historike të Beratit dhe Gjirokastrës, të dyja të mbrojtura nga UNESCO. Në Berat, ajo shijoi pamjet e “qytetit të një mijë dritareve” dhe u ngjit në kështjellën e lartë të qytetit, ndërsa në Gjirokastër, ajo vizitoi kështjellën osmane dhe u mahnit nga arkitektura dhe historia e pasur e qytetit.

Scherer gjithashtu përjetoi mikpritjen lokale në një restorant familjar në Gjirokastër, ku shijoi ushqimet tradicionale shqiptare dhe u mirëprit ngrohtësisht nga vendasit.

Ky artikull jo vetëm që rrit ndërgjegjësimin për Shqipërinë si një destinacion turistik, por gjithashtu promovon ekonominë lokale duke inkurajuar më shumë njerëz të vizitojnë dhe të përjetojnë bukuritë e saj të fshehura. Përmes përshkrimeve të gjalla dhe përvojave personale, Barbara Scherer sjell një pamje autentike të Shqipërisë dhe ndihmon në prezantimin e këtij vendi të mrekullueshëm tek një audiencë më e gjerë.

Nëse jeni në kërkim të një vendi të ri dhe të pazbuluar për pushimet tuaja të ardhshme, merrni revistën Migros dhe nisni udhëtimin tuaj të paharrueshëm në zemrën e Ballkanit me udhëzimet e Barbara Scherer.

Merrni revistën Migros dhe nisni udhëtimin tuaj të paharrueshëm në zemrën e Ballkanit. Shqipëria ju pret!