Koronavirusi: çast pas çasti

Azilkërkuesit e refuzuar mund të testohen me forcë

Qeveria federale po konsideron të lejojë testimin e detyruar me Covid të azilkërkuesve të refuzuar.

Shifrat tregojnë se ka rreth 50 persona të cilëve u është refuzuar azili dhe nuk mund të kthehen në vendet e tyre pasi duhet të bëjnë një test negativ.

Qeveria dëshiron një ndryshim të jashtëzakonshëm të ligjit që do të lejojë kufizimin e atyre që do të dëbohen në mënyrë që të bëhet një provë, shkruajnë mediat zvicerane, përcjell albinfo.ch.

Përgjigjet fillestare nga kantonet tregojnë një ndarje në mendime, Fribourg thotë se të gjithë azilkërkuesve duhet t’u jepet një vaksinë në vend. Por kantoni Bern pajtohet me propozimin.

Grupet e të drejtave të njeriut janë kundër. Amnesty International thotë se është ‘joproporcionale’ dhe ‘diskriminuese’ pasi do të vlente vetëm për azilkërkuesit.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI