Lajme

Zvicër: BAG raporton 1240 infeksione të reja

Në të njëjtën kohë, BAG raporton për dhjetë vdekje të reja dhe 71 pranime në spital

Zyra Federale e Shëndetit Publik (BAG) ka njoftuar sot se në Zvicër dhe Lihtenshtajn, janë regjistruar 1240 infeksione të reja me koronavirus brenda 24 orëve të fundit. Në të njëjtën kohë, BAG raporton për dhjetë vdekje të reja dhe 71 pranime në spital.

Të martën e kaluar, një javë më parë, BAG kishte raportuar 1375 infeksione të reja me koronavirus brenda 24 orësh. Në të njëjtën kohë, autoriteti kishte regjistruar katër vdekje të reja dhe 73 pranime në spital në lidhje me virusin corona.

Shkalla e shfrytëzimit të njësive të kujdesit intensiv në spitale aktualisht është 67.9 për qind. Rreth 20.6 për qind e shtretërve të disponueshëm janë të zënë nga pacientë me Covid 19.

Një javë më parë, BAG kishte raportuar se njësitë e kujdesit intensiv në spitale po punonin me 71 për qind të kapacitetit të tyre. Rreth 22.7 përqind e shtretërve të disponueshëm ishin të zënë nga pacientët Covid 19 në atë kohë.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI