Lajme

Balerinët kosovarë në 30-të vjetorin e “Graz Tanz Festival” në Austri

Balerinët e Baletit Kombëtar të Kosovës, Teuta Krasniqi dhe Sead Vuniqi do të prezantohen në 30-të vjetorin  e Graz Tanz Festival në Austri.

Këtë e ka bërë të ditur Sead Vuniqi përmes një njoftimi në rrjetin e tij social Facebook, ku gjithashtu thuhet se paraqitja e balerinëve kosovarë do të bëhet më 18 korrik, dhe ata do të prezantohen nën koreografinë e Eno Peçit.

May be an image of 2 people and text that says 'PERFORMANCES 18.-20.Juli 2021 THEATER IM PALAIS "Chronicle of Clockwork Toy" „Mister Nightingale goes to the lake" "within the context of a) reason" „it looks pretty „HUMAN, LOST AND FOUND" distance" "breath the life" (Butoh) „Dinner Time" "function properly" Piano/ electronics „Resurgence" „Suite No.1' Melisha "meanwhile in the future" „adaptable" „Exil" "awaken" "fragments" Dreißig aufregende Jahre liegen hinter und noch spannende vor uns. Dreißig int. Künstlerinnen wird anlässlich unseres Jubi iläums der rote Teppich ausgerollt. Zwischen den Poetic Islands wandem WIR -Betrachter Bewegte zugleich- verbunden durch POESIE Lebens! www.buehnenwerkstatt.at Tel. (0)650 www.ticketzentrum. Tel 0316 8000'

“Ne jemi plotësisht të ngazëllyer dhe mezi po presim që të performojmë me të gjithë të ftuarit nga e gjithë Evropa”, ka shkruar Vuniqi në Facebook, derisa pritet që balerinët të prezantohen para një audience të madhe ndërkombëtare.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI