Ukraina

Banka Botërore me fond shtesë për Ukrainën prej 1.5 miliard dollarësh

Banka Botërore ka aprovuar një financim shtesë për Ukrainën, në vlerë prej 1.5 miliardë dollarësh.

Ky fond është pjesë e pakos mbështetëse prej më shumë se 4 miliardë dollarëve – që do ta ndihmonte qeverinë të shpërndajë pagat e punonjësve në institucionet e këtij vendi.

Si garantues për këtë raund të fundit të financimit janë Britania e Madhe, Holanda, Lituania dhe Letonia.

Afro 2 miliardë dollarë tashmë i janë dhënë Ukrainës për paga dhe shpenzime të tjera – vend ky që është prekur nga agresioni rus qysh më 24 shkurt.