Kosova

BE-ja jep dritë të gjelbër për fondet prej 6 miliardë eurosh për Ballkanin Perëndimor

Ambasadorët në BE kanë rënë dakord për mandatin negociues të Këshillit të BE-së për një reformë të ardhshme dhe instrument rritjeje për Ballkanin Perëndimor, me vlerë 6 miliardë euro në grante dhe kredi, që synojnë përshpejtimin e konvergjencës ekonomike të rajonit me BE-në, bëri të ditur presidenca belge e radhës e Këshillit të BE-së në një postim në X.

“Instrumenti i propozuar synon të mbështesë partnerët e BE-së në Ballkanin Perëndimor për të ndërmarrë reforma të gjera socio-ekonomike dhe thelbësore”, theksohet në postimin e presidencës belge në X.