Lajme

BE ka eksportuar mbi 1 miliard vaksina anti-COVID

Më shumë se një miliard vaksina COVID-19 të prodhuara në Bashkimin Evropian janë eksportuar që nga dhjetori 2020, duke e bërë bllokun eksportuesin më të madh të injeksioneve, tha të hënën shefja e Komisionit Evropian, Ursula von der Leyen.

Vaksinat janë eksportuar në më shumë se 150 vende dhe BE ka eksportuar aq doza sa ka shpërndarë për qytetarët e vet, shtoi von der Leyen në një deklaratë.

Blloku filloi eksportimin e vaksinave në fillim të pandemisë, në një kohë kur prodhuesit e tjerë të mëdhenj, si Shtetet e Bashkuara, po siguronin furnizimet e tyre dhe po kufizonin eksportet.

Shumica e eksporteve të BE-së janë drejtuar në ekonomitë më të mëdha, përfshirë Japoninë, Turqinë dhe Britaninë e Madhe, të cilët kishin kontrata me krijuesit e vaksinave me qendër në bllok.

 


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI