Shqipëria

Begaj pranoi kredencialet e ambasadores së sapoemëruar të Zvicrës, Ruth Huber

Duke nisur nga sot Zvicra ka një ambasadore të re në Shqipëri: Zj. Ruth Huber paraqiti kredencialet te Presidenti i Shqipërisë, Bajram Begaj.

Presidenti i uroi suksese ambasadores Huber në kryerjen e misionit të saj diplomatik në Shqipëri dhe shprehu besimin se falë eksperiencës së saj marrëdhëniet e shkëlqyera midis dy vendeve do të progresojnë edhe më shumë, në të gjitha fushat me interes të ndërsjellë, përcjell albinfo.ch.

Në mënyrë të veçantë Begaj e vlerësoi ndihmën dhe kontributin e vyer që Zvicra i ka dhënë Shqipërisë në tri dekadat e fundit, për zhvillimin ekonomiko-social të vendit, si dhe shprehu besimin se përmes vijimit të Programit të Bashkëpunimit Zviceran për Shqipërinë, për periudhën 2022-2025, do të konsolidohen edhe më tej kapacitetet institucionale si në nivel të qeverisjes vendore, ashtu dhe në atë qendror.

Ambasadorja Huber theksoi se Zvicra vijon të jetë një partnere e përkushtuar për zhvillimin e Shqipërisë dhe mirëpret forcimin e këtij partneriteti si në rrafshet dypalëshe, ashtu edhe shumëpalëshe, përfshirë Këshillin e Sigurisë së Kombeve të Bashkuara.