Bota

Bloomberg: Bill Gates fitoi 16 miliardë dollarë këtë vit

Edhe pse ai është njeriu i dytë më i pasur në botë (pas Jeff Bezos), Gates është i njohur se mbështet taksat më të larta të të ardhurave për më të pasurit në Amerikë

Edhe pse ka dhuruar më shumë se 35 miliardë dollarë për bamirësi këtë vit, Bill Gates ka fituar 16 miliardë dollarë që nga fillimi i vitit 2019 dhe është bërë më “i rendë”  për 106 miliardë dollarë.

“Bëhet fjalë për nje strategji të thjeshtë investimesh – kam mbi 60 për qind të pasurisë time në aksione,” tha themeluesi i Microsoft për Bloomberg në një intervistë.

Që nga e hëna, rreth 60 miliardë dollarë pasuri të Gates është në aksionet që ai zotëron, falë Michael Garson, një këshilltar për investimet e miliarderëve, duke sqaruar se Gates arriti të ndërtojë fondacionin më të madh privat në botë pa ulur pasurinë e tij, përcjell albinfo.ch.

Sidoqoftë, kjo mund të ndryshojë nëse taksat më të larta futen në Shtetet e Bashkuara, siç kanë raportuar mediat botërore ditët e fundit.

“Dyshoj se taksa mbi të pasurit do të kalojë, por nuk do të isha kundër. Gjëja më e afërt për këtë është taksa e pasurive të patundshme që unë fuqimisht kam  mbrojtur për një kthim prej 55 për qind, ose përqindjen që ishte dekada më parë, “tha Gates.

Edhe pse ai është njeriu i dytë më i pasur në botë (pas Jeff Bezos), Gates është i njohur se mbështet taksat më të larta të të ardhurave për më të pasurit në Amerikë dhe për transparencë më të madhe.