Shqiperia

Bumi turistik në Shqipëri, gushti i vitit të ardhshëm, i rezervuar

Shqipëria është në rrugën e duhur për të rrëmbyer kurorën e Mbretëreshës së Turizmit për vitin 2024.

Media italiane “La Gazzetta del Mezzogiorno” në një artikull të dedikuar, rrëfen suksesin e turizmit shqiptar, i cili shënoi shifra rekord verën që lamë pas.

Sipas Unionit Shqiptar të Turizmit, operatorët raportuan një rritje prej 35% të kontratave të garantuara për turizmin e organizuar për vitin e ardhshëm. Së bashku me to janë rritur edhe kontratat e garancisë nga 15 në 25%, transmeton euronews, përcjell albinfo.ch.

Në destinacionet bregdetare, si Saranda dhe Vlora, disa njësi akomoduese janë tashmë plotësisht të rezervuara për gushtin.

Aksesueshmëria e lehtë që tashmë është mundësuar në Shqipëri nga shtimi i linjave ajrore ka ndikuar në rritjen e interesit për vizitorët e huaj për vendin tonë, shprehen operatorët.

Sipas Unionit të Operatorëve Turistikë, italianët ishin grupi i dytë më i madh në tetë muajt e parë të këtij viti, me 660 mijë vizitorë nga 9 milionë shtetas të huaj në total.

Ndërkohë këtë pranverë, Tirana do të presë 40 ministrat evropianë të Turizmit, për takimin e 70-të të Komisionit për Europën të Organizatës Botërore të Turizmit.