Lajme

‘Cash’ ende është i rëndësishëm në Zvicër

Këshilli Federal ka hedhur poshtë një iniciativë, e cila do të kishte përfshirë në Kushtetutë se paratë duhet të mbahen. Qeveria thotë se formulimi nuk ishte mjaftueshëm i saktë.

Por qeveria thotë se e njeh rëndësinë e parave të gatshme në ekonomi dhe ka dalë me një kundërpropozim.

Qeveria thotë se mund të përdorë ligjet ekzistuese për të siguruar që paratë të mbeten, shkruajnë mediat zvicerane, përcjell albinfo.ch.

Aktivistët që qëndrojnë pas nismës së parë tani kanë dalë me një të dytë që do të sigurojë që njerëzit ende të mund të paguajnë për transportin publik dhe parkimin me para në dorë.