Lajme

Çdo ndërtesë e lartë në Zvicër duhet të ketë panele diellore

Tashmë e detyrueshme, panelet diellore në ndërtesat e mëdha të Zvicrës

 

Nga 1 tetori panelet diellore do të jenë të detyrueshme për ndërtesat e reja që zënë një sipërfaqe prej mbi 300 m2, përcjell albinfo.ch.

Lidhur me këtë çështje, Këshilli i Shteteve po implementon një ligj të ri sipas së cilës çdo ndërtesë e lartë në vend duhet të ketë panele diellore dhe kjo është pozitive në mes të kësaj krize.

Qëllimi i ligjit të ri federal për këtë çështje është të sigurojë një furnizim afatshkurtër me energji elektrike gjatë sezonit të ftohtë, shpjegoi Élisabeth Baume-Schneider (PS/JU) në emër të komisionit.

Megjithatë, vetëm pak demokratë kundërshtuan votimin e djeshëm në Kombëtare.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI