Lajme

Rriten çmimet e qirave në Cyrih

Çmimet e qirave në Zvicër nuk panë rritje muajin e kaluar për herë të parë në një vit, sipas faqes së pronave Homegate.

Por, ndonëse korriku pa çmime të ngecura apo edhe ulje të dukshme, tabloja më e madhe tregon se qiratë vazhdojnë të rriten, veçanërisht në qytetet e Zvicrës, përcjell albinfo.ch.

Gjatë vitit të fundit ato janë rritur me 2 për qind në Zvicër në tërësi dhe me 6.4 për qind në Cyrih.

Kantoni i Graubünden pati një rritje prej 4.3 për qind krahasuar me vitin e kaluar, ndërsa qiratë në kantonet Nidwalden (+7.3%) dhe Schwyz (+4.7%) gjithashtu u rritën ndjeshëm.

Homegate e zvogëloi rritjen e përgjithshme në faktin se “si numri i shtëpive të lira, ashtu edhe numri i aplikimeve për leje ndërtimi janë ulur, ndërsa kërkesa mbetet e lartë për shkak të emigracionit”.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI