Lajme

Covid: 140 milionë maska ​​do të skadojnë këtë vit në Zvicër

Qeveria zvicerane është ulur në një mal me maska ​​higjienike, të blera për pandeminë Covid-19, dhe tani po kërkon dëshpërimisht për përdorime alternative, në mënyrë që ato të mos kenë nevojë të shkatërrohen, sipas SonntagsZeitung.

Rreth 180 milionë FFP2 dhe maska ​​higjienike me vlerë rreth 130 milionë CHF janë të ruajtura në magazinat e farmacive të ushtrisë. Pothuajse 140 milionë prej tyre do të skadojnë këtë vit.

Shifrat e raportuara nga SonntagsZeitung janë siguruar nga farmacia e ushtrisë në fillim të vitit.

Sipas raportit të gazetës, qeveria po përpiqet t’i shesë maskat me çmimet e tregut. Qeveria nuk shkatërron produkte me cilësi të mirë, tha ushtria. Ai shtoi se edhe nëse materiali arrin datën e skadencës, janë ende duke u kërkuar alternativa për përdorim të mëtejshëm, ose do të bëhen përpjekje për të zgjatur datën e skadencës.

Megjithatë, ushtria tha se hodhi maskat e skaduara dhe të papërdorshme. Nuk ishte në gjendje të jepte një tregues se sa maska ​​​​mbrojtëse me një datë skadimi 2023 mund të ricikloheshin ose të ripërdoreshin, përcjell tutje albinfo.ch.