Lajme

Cyrihu aprovon projektin për sigurim shëndetësor për emigrantët e paligjshëm

Cyrihu siguroi kujdes mjekësor për emigrantët e paligjshëm

Autoritetet komunale në Cyrih kanë aprovuar një projekt pilot 4.6 milionë franga për të siguruar shërbime shëndetësore për migrantët e padokumentuar dhe të tjerët që nuk kanë sigurim shëndetësor, transmeton albinfo.ch.

Vlen të theksohet se autoritetet komunale në Cyrih ndoqën modelin e një kantoni tjetër, një program i ngjashëm me atë ekzistent në Gjenevë.

Zyrtarët vlerësojnë se midis 11,000 dhe 14,000 njerëz në Cyrih nuk kanë sigurim shëndetësor dhe për këtë arsye do të ishin të ligjshëm për programin. /Albinfo.ch


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI