Lajme

Danimarka siguron 22 milionë vaksina për 6 milionë banorët e saj

Në një lajmërim të fundit, Qeveria daneze njoftoi për vazhdimin e zgjatjes së mbylljes së përkohshme të të gjitha bizneseve jothelbësore deri në mes fillim të shkurtit, për të ndaluar pandeminë e COVID-19, shkruajnë mediat daneze, transmeton albinfo.ch.

të gjitha dyqanet, me përjashtim të farmacive, ushqimoreve dhe supermarketeve, të mbyllura që prej 25 dhjetorit, do të vazhdojnë të qëndrojnë të mbyllura nga 3 deri më 17 janar, me mundësi vazhdimi.

Duhet theksuar se në Danimarkë, vaksinimi ka filluar në fund të dhjetorit dhe se banorët danezë janë duke e kryer me përpikshmëri.

Danimarka sipas statistikave, është shtet i pasur me 6 milionë banorë, dhe ka siguruar 22 milionë vaksina për banorët e saj. Deri në muajin qeshor-korrik, sipas autoriteteve shëndetësore daneze thuhet se vaksinimi do të përfundoj në tërësi. /Albinfo.ch.

 


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI