Kosova

Dardan Molliqaj zgjidhet kryetar i PSD-së

Partia Socialdemokrate ka mbajtur sot mbledhje të Kuvendit

Molliqaj nga pesë kandidatët, të cilët i propozuan për të parin e PSD-së, mbeti i vetëm në garë.

Njoftimi i plotë i PSD-së:

Partia Socialdemokrate ka mbajtur sot mbledhje të Kuvendit, me ç’rast u votua për shpalljen e zgjedhjeve të jashtëzakonshme.

Fillimisht u votua që të rritet numri i anëtarëve të Këshillit Drejtues në 156, dhe më pas u propozuan dhe u votuan anëtarët e rinj të këtij organi të partisë. Në këtë organ u aplikua plotësisht edhe kuota gjinore e votuar më herët, 50:50.

Në pikën tjetër të rendit të ditës delegatët votuan për zgjedhjen e kryetarit. I propozuari Dardan Molliqaj, përmes votimit të fshehtë mori 83.7% të votave për, duke u zgjedhur kështu kryetar i PSD-së. Falënderojmë delegatët për pjesëmarrjen në këtë proces.  Ditëve në vijim do të bëhet edhe zgjedhja e strukturave tëtjera të partisë.