E-Diaspora

Diaspora nga sot mund të votojë

Diaspora nis votimin nga sot, ka në dispozicion 17 ditë.

Nga sot (18 shtator), të gjithë qytetarët e Kosovës që jetojnë në vendet e ndryshme të mërgatës do të mund të votojnë përmes postës.

Janë 17 ditë gjithsej në dispozicion që diaspora të mund të votoj për kandidatin e tyre të preferuar për kryeministër dhe kandidatët për deputetë, transmeton Indeksonline.

Ditë më parë nga Komisioni Qendror i Zgjedhjeve është bërë e ditur se 42 mijë persona kanë aplikuar për të qenë pjesë vendim marrës për udhëheqjen e ardhshme qeverisëse.

Ndrshe, dje KQZ  ka organizuar tërheqjen e shortit për renditjen e subjekteve politike në fletëvotim për zgjedhjet e parakohshme të 6 tetorit.

Partia Demokratike e Kosovës – 112.
Koalicioni Aleanca për Ardhmërinë e Kosovës dhe Partia Socialdemokrate – 119.
Lëvizja Vetëvendosje – 126.
Nisma Socialdemokrate, Aleanca e Re, Partia e Drejtësisë – 122.
Lidhja Demokratike e Kosovës – 134.
Partitë do të jenë të renditura në fletëvotim sipas kësaj renditjeje:

111 Partia Liberale Egjiptiane

112 Partia Demokratike e Kosovës

113 Partia e Ashkalinjve për Integrim

114 Stranka Demokratska Akcija

115 Partija Kosovskih Srba

116 Partia Demokratike e Ashkalive të Kosovës

117 Pokret za Gora

118 Nova Demokratska Stranka

119 AAK-PSD 100% Kosovë

120 Sloboda

121 Samostalna Liberalna Stranka

122 NISMA- AKR PD

123 Jedinstvena Goranska Partija

124 Koalicija ‘Vakat’

125 Fjala

126 Lëvizja Vetëvendosje

127 Kosova Demokratik Turk Partisi

128 Partia Rome e Bashkuar e Kosovës

129 Partia Euro Atlantike e Kosovës

130 Kosovaki Nevi Romani Partija

131 Iniciativa e re Demokratike e Kosovës

132 Esmir Kasi

133 Gradanska Inicijativa Gora

134 Lidhja Demokratike e Kosovës

135 Srpska Lista