Lajme

Disa pensionistë mund të mbeten pa para gjatë jetës së tyre në Zvicër

Kursimi në moshën e pensionit po bëhet gjithnjë e më i vështirë në Zvicër, sipas një studimi të ri nga Swiss Life Insurance, përcjell albinfo.ch.

Në fakt, 10 për qind e pensionistëve nuk do të kenë para të mjaftueshme për të qëndruar deri në fund të jetës; disa do të shpenzojnë kursimet e tyre brenda pak vitesh dhe madje do të hyjnë në borxhe.

Rreth 44 për qind e pjesëmarrësve në studim thanë se “mund ta mbajnë kokën mbi ujë”.