Feja

« Dituria »: Shoqata kulturore e myslimanëve shqipfolës të Gjenevës

Gjatë pasditës të së premtes, më 31 tetor 2014, një delegacion i shoqatës sonë «Dituria», i përbërë nga presidenti i saj, Sherif Biljali dhe pjesëtarë të tjerë të komitetit, nga të cilët Nexhat Demiri, Florim Rexhepi dhe Adnan Zeneli, me shumë kënaqësi ka takuar anëtarët e Këshillit administrativ të Komunës «Plan les Ouates», respektivisht kryetaren e Komunës, znj. Geneviève Arnold, si dhe znj. Fabienne Monbaron dhe z. Thierry Durand, këshilltarë administrativë.

Ky takim, i cili ka ndodhur në një ambient të qetë, kishte për qëllim diskutimi projektin e hyrjes së shoqatës sonë në lokalet e ndërtesës që e kemi marrë në rrugën Saint-Julien 163. Në fakt, projekti ynë ka shkaktuar pyetje të shumta në opinion, pas publikimit të një artikulli, i cili e trajtonte këtë çështje.

Gjatë takimit e kemi treguar në detaje projektin tonë të krijimit të një qendre kulturore dhe religjioze në adresen e lartpërmendur. Projekti parasheh krijimin e një klase për kurse të frengjishtes, shqipes, të edukatës qytetare dhe të fesë, një sallë të lutjeve (në përputhje me traditën e mësimit fetar shqiptar), një kafene dhe një sallë me shumë funksione.

Po ashtu, e kemi bërë të ditur faktin që aktivitetet tona shoqërore-kulturore dhe fetare nuk do t’i dhënë fund aktivitetit komercial dhe ekonomik të kësaj ndërtese, e cila gjendet në rrugën kryesore. Në fakt, dy kompani janë të vendosura në ndërtesë dhe një pjesë e bodrumit do të lëshohet me qera për disa kompani lokale.

Në fund të takimit i kemi siguruar autoritetet komunale rreth vullnetit tonë për të vazhduar këto takime të përbashkëta për secilën pjesë të projektit.

Autoritetet komunale po ashtu na kanë uruar mirëseardhjen, duke u deklaruar të gatshëm për bashkëpunim, por edhe për të na ofruar ndihmë në këtë projekt. Shprehim falënderimet dhe mirënjohjen tonë për gatishmërinë e tyre.

Shoqata kulturore e myslimanëve shqipfolës të Gjenevës «Dituria» gjendet në dispozicionin tuaj për çdo informatë që ju nevojitet, në lidhje me projektin e qendrës apo për shoqatën në përgjithësi.

Kontakti:
Sherif Biljali; Tel. 079 624 98 44;
E-mail: [email protected]


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI