Lajme

Donacionet e fondet bamirëse gjatë kësaj kohe me Covid-19, arrijnë shumën e 15 milionë frangave

Solidariteti Zviceran ka mbledhur 15 milionë CHF (15.3 milion dollarë) në dy javët e para të një fushate për të ndihmuar shoqërinë gjatë pandemisë koronavirus.

Krahu humanitar i Korporatës Zvicerane të Transmetimit kishte filluar fushatën e tij të fundit më 23 Mars, i cili bën thirrje për ndihmë financiare për të mbështetur të moshuarit dhe të pastrehët, si dhe njerëzit në nevojë që luftojnë për të përballuar humbjet dramatike të të ardhurave për shkak të kufizimeve të urdhëruara nga qeveria.

Me gjithë suksesin e fushatës së deritanishme, Solidariteti Zviceran tha që më shumë para duhen, pasi kërkesa nga sektorët e cenueshëm të shoqërisë vazhdon të rritet.

Paratë po shpërndahen për ata në nevojë nga partnerë social si Caritas, Pro Senectute dhe seksioni Zviceran i Kryqit të Kuq.

“Ka 630,000 njerëz që jetojnë në varfëri në Zvicër,” i tha drejtori Caritas Hugo Fasel transmetuesit publik zviceran SRFexternal link. Caritas siguron kuponë ushqimesh dhe shpërndan deri në 1 000 CHF në ndihmë të drejtpërdrejtë nga dhurimet e Solidaritetit Zviceran.

Bamirësi apeloi për përpjekje dhe kontribute të vazhdueshme të komunitetit përmes faqes së internetit ose llogarisë së tyre të pagesës postare 10-15000-6, duke përdorur referencën “Coronavirus”.

Që kur u krijua 74 vjet më parë, Solidariteti Zviceran ka mbledhur më shumë se 1,1 miliardë CHF në donacione publike për të financuar projekte si në Zvicër ashtu edhe jashtë saj, përfshirë 34.7 milion CHF vitin e kaluar, përcjell albinfo.ch


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI