Lajme

SHBA gjobit një ish-zyrtar të lartë të “Roche”-s

Komisioni i Sigurimeve dhe Shkëmbimit në SHBA ka gjobitur Lorenz Erne, një ish-ekzekutiv i lartë në firmën farmaceutike zvicerane Roche, për tregtim të brendshëm dhe e urdhëroi atë të paguajë fitimet e pashpenzuara.

Erne pranoi akuzat dhe ra dakord për kushtet e një zgjidhjeje me KSHZ-në, sipas dokumentit të SEC, të botuar të enjten.

Ai duhet të paguajë 159,228 dollarë (155,000 CHF), plus një gjobë prej 79.614 dollarëve brenda 14 ditëve në SEC “për transferimin në fondin e përgjithshëm të Thesarit të Shteteve të Bashkuara”.

Rasti ka të bëjë me tregtimin e brendshëm në aksionet e kompanisë amerikane të terapisë së gjeneve Spark Therapeutics përpara një njoftimi të 25 shkurtit 2019, që një kompani e filialeve Roche dhe Spark kishin arritur një marrëveshje bashkimi.

Erne “tregtonte, ndërsa zotëronte informacione materiale, jopublike që mësoi gjatë punësimit të tij në Hoffmann-La Roche”, duke fituar pasi aksionet e Spark u rritën me 120%.

Në kohën e tregtimit, Erne ishte kreu i Zyrës së Strategjisë në Divizionin Global të Operacioneve Teknike Roche në Divizionin Farmaceutik, shkruan Swissinfo, përcjell Albinfo.ch.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI