Shkurt.ch

Euro, në nivelin më të dobët kundrejt dollarit

Kursi i këmbimit në berzat botërore ka shënuar rënie në nivelin më të ulët në 12 vjetët e fundit, duke vazhduar me humbje që nga fillimi i javës. Banka Qendrore Evropiane (ECB) filloi një program të gjerë për blerjen e bonove.

Kursi i këmbimit ka rënë me rreth 0.5 për qind në 1,0638 dollarë, nivelin më të ulët që nga prill 2003. Që nga fillimi i vitit kundrejt dollarit është dobësuar 12 për qind.

Monedha e vetme evropiane sot ishte 0.5 për qind në humbje dhe kundrejt paundit britanik. Berzat kanë treguar rënie në 70.62 paund për euro, niveli më i ulët që nga nëntori i vitit 2007. Ndërsa euro është dobësuar kundrejt jenit, në nivelin më të ulët në 18 muajt e fundit.