Kalendari

FESTA E 28 NËNTORIT, DITËS SË FLAMURIT DHE PAVARËSISË SË SHQIPËRISË

Nën organizimin dhe mbarëvajtjen e  SH.K.A “Dardania” nga Winterthuri, si gjithnjë  edhe këtë vit organizohet festa  e Flamurit dhe Pavarësisë së Shqipërisë, si dhe 28 vjetori i themelimit të shoqërisë sonë.

Më 03 Dhjetor 2022, ( e shtune)  nga ora 19:30 në Hotel Zentrum Töss,

Zürcherstrasse 106, 8406 Winterthur

Në programet e saja do të ketë këngë e valle folklorike, inskenime për nëntorit,  poezi dhe gjithçka mbi këtë festë të veçantë për kombin tonë,  natyrisht se në kuadër të këtij manifestimi do të jenë edhe dy projekte nga Kosova të financuara nga Ministra e Jashtme dhe e Diasporës, me një ekspozitë të fotografit të njohur Arian Mavriqit dhe një filmi të shkurtër përcjellë nga Ladi Klaiqi, si dhe mysafirë të ftuar të diplomacisë sonë dhe të profesorit dhe koreografit të njohur të trojeve tona Dilaver Kryeziut.

Aspirata dhe vazhdimi i kremtimeve të kësaj qendre kulturore janë synonim dhe obligim i gjithë stafit të këshillit organizativ të cilët me një punë vetëmohuese do të përgatisin maksimumin, që ju të nderuar të kaloni sa më mirë.

Këshilli ka paraparë  që hyrja të jetë pa asnjë pagesë dhe pa asnjë kushtëzim, por vetëm të festojmë së bashku një mbrëmje të ndihemi vetëm shqip dhe si shqiptar..

Ne ju mirëpresim dhe urojmë qaste të mira.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI