Lajme

Filmi “Virgjëresha shqiptare” po bën gjiro në kinematë gjermane

Në këto kinema do të shfaqet filmi shqiptar në Gjermani

Betimi i Luanës (Virgjëresha shqiptare/Burrnesha shqiptare) është një film i shkëlqyer për një histori të jashtëzakonshme nga Shqipëria në vitet 1950 dhe ’60. Bëhet fjalë për identitetin gjinor dhe vetëvendosjen në një botë strikt patriarkale.

Duke filluar nga 9.2.2023 ,do të shfaqen në këto kinema:

Kinemaja Qendrore në Dresden

Leipzig – Kinemaja LuRu, në dyqanin rrotullues

Weimar – Shtëpia e Dritës, Weimar

Kinema terminale, Bochum

Bonn – kinema në Fabrikën e Bukës

Qyteti Metropolitan Düsseldorf

Cinenova cologne

Heilbronn – kinema fillon Arthaus

Charlesruhe – Teatri Schauburg

Bremen – Kinema Ostertor

Augsburg – Thalia

Bamberg – Odeon

Gauting – Muri i gjerë

Regensburg – Kopshti dimëror i kinemasë

Ulm – Errësirë

Mund të jetë një imazh i 1 person, ambiente të jashtme dhe teksti që thotë "RINA KRASNIQI SHKURTE SYLEJMANI Official Selection M WARSAW THE ALBANIAN VIRGIN DIRECTED BY BUJAR ALIMANI"