Lajme

Forcohet euro dhe frangu, dobësohet dollari amerikan

Kursi i këmbimit të euros përfitoi nga dobësim i dollarit amerikan të premten dhe u rrit ndjeshëm kundrejt valutave tjera.

Një përshkallëzim i ri në konfliktin tregtar midis Kinës dhe SHBA, si dhe reagime të ashpra nga Presidenti amerikan, Donald Trump e vunë nën presion monedhën amerikane. Pasdite, euro u rrit në nivelin më të lartë në 1,1126 dollarë, përcjell albinfo.ch.

Në të njëjtën kohë, frangu ka fituar vlerë. Euro u tregtua me 1.0889 franga zvicerane, duke rënë nën nivelin e 1.09 franga zvicerane. Në përputhje me rrethanat, dollari amerikan ra në kundrejt frangut për 0.9781 franga. Paundi britanik gjithashtu zbriti nën 1.20 franga në 1.1999 franga.