Shkurt.ch

Fshati zviceran në kufi me Francën, i shqetësuar për sigurinë

Fshati i vogël veriperëndimor i Boncourtit, i cili numëron pak më shumë se 1.200 banorë, vendosi pak vite më parë të punësojë një kompani të sigurisë për të patrulluar rrugët gjatë natës dhe gjithashtu kërkoi që policia lokale dhe rajonale si dhe rojet kufitare të patrullojnë zonën.

Kryetari i bashkisë në atë kohë, Andre Goffinet, tha se masat e tilla ishin të nevojshme pas një vargu vjedhjesh, duke përfshirë bankën lokale dhe stacionin e gazit, përcjell albinfo.ch.

Fshati ndodhet vetëm një kilometër nga kufiri francez dhe 50 kilometra nga Gjermania.

Por kryebashkiaku i tanishëm Lionel Maitre tha të premten se grabitjet po vazhdojn.

“Ne shohim se këto masa për ende nuk janë të mjaftueshme,” tha Maitre transmetuesin publik të RTS, përcjell albinfo.ch.

Ai tha se autoritetet lokale kishin vendosur që fshati do të bëhet i pari  në Zvicër për instalimin e sistemeve të sigurisë në shtëpi për banorët e saj.

Fshati, i cili tashmë ka shpenzuar  rreth 25,000 franga zvicerane në patrulla të sigurisë, planifikon të shpenzojë deri në 30,000 më shumë për të mbuluar një pjesë të kostos së instalimit të sistemeve të sigurisë nëpër shtëpi, përcjell albinfo.ch.

Maitre i tha RTS-së se kostoja ishte e arsyeshme në krahasim me përfitimin që do të sillte në aspektin e sigurisë shtesë.