Lajme

Gazeta zvicerane paralajmëron tjetër mashtrim telefonik

Gazeta Tribune de Genève po paralajmëron për një tjetër mashtrim telefonik dhe në vend që të fusë në kurth të moshuarit dhe më pak të diturit e teknologjisë – kjo po tërheq ekspertët e IT-së dhe profesionistët e rinj, sipas gazetës.

Fillon thjesht me një SMS nga një kompani e supozuar korrierësh që thotë se duhet të paguajnë një tarifë të vogël për doganën për paketën e tyre.

Kjo ka të ngjarë të merret seriozisht nëse prisni diçka, përcjell albinfo.ch.

Pasi tarifa e vogël të paguhet me kartë krediti, atëherë një përfaqësues nga kompania ju thërret për t’ju pyetur nëse keni bërë një gabim duke transferuar një shumë të madhe.

Viktima mendon se mund të ketë shkruar gabimisht dhe në përpjekje për të korrigjuar problemin, zbulon më shumë informacione personale që mund të përdoren për të hakuar një kartë krediti ose llogari bankare.

Posta thekson se nuk do t’ju kërkohet kurrë të paguani një tarifë doganore me SMS.