E-Diaspora

Gazmend Freitag, i pari që dëshiron ta pikturojë kryetarin e Linz-it

Që  prej dy vitesh kryetari i Linz-it Franz Dobusch nuk ka arritur të gjej një piktor i cili do të pikturonte në vaj portretin e tij, i cili do të vendoset në murin e bashkësisë, siç është traditë për të gjithë kryetaret e qytetit.

Pas raportimit të gazetës austriake “Heute”, i pari piktor që paraqitet për të pikturuar kryetarin Dobusch, është piktori shqiptar Gazmend Freitag, i cili prej vitesh jeton në Linz të Austrisë.

I kontaktuar nga “albinfo.ch”, piktori shqiptar thotë. “Pasi që pash shkrimin në gazetën austriake, unë kontaktova më gazetën dhe kërkova që nëse ai dëshiron unë jam në gjendje ta portretoj edhe në vaj”, ka thënë ai për albinfo.ch.

Pasi është publikuar ky shkrim, gazeta austriake ka vizituar piktorin Freitag, të cilin e kanë fotografuar derisa ai ka portretuar grafikisht kryetarin Dobusch.

Albinfo.ch


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI