Fotolajmi

Gjermanët kërkojnë politikë të re të azilit

Politika për realizimin e të drejtës për azil në Bashkimin Evropian duhet të unifikohet e të fuqizohet, dhe refugjatët duhet të ndahet në mënyrë të drejtë mes shteteve anëtare, ka kërkuar Sigmar Gabriel, zëvendës i kancelares gjermane Angela Merkel dhe ministri i Jashtëm, Walter Steinmeier Frnk. “Përgjigjja e tanishme nuk është në përputhje me kërkesat […]

Politika për realizimin e të drejtës për azil në Bashkimin Evropian duhet të unifikohet e të fuqizohet, dhe refugjatët duhet të ndahet në mënyrë të drejtë mes shteteve anëtare, ka kërkuar Sigmar Gabriel, zëvendës i kancelares gjermane Angela Merkel dhe ministri i Jashtëm, Walter Steinmeier Frnk.

“Përgjigjja e tanishme nuk është në përputhje me kërkesat që Evropa duhet të ketë në lidhje me veten e saj”, kanë shkruar dy njerëz të lartë në Partinë Social Demokratike (SPD) në qeverinë e kancelares konservatore, Angela Merkel, në një kolumne të botuar në gazetën “Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung”.

Sigmar Gabriel ka vlerësuar se “është e nevojshme ndarja e refugjatëve në Evropë”. Gjermania është e mbushur me refugjatë dhe parashikon se numri i kërkesave për azil të këtij viti mund të arrijë një nivel rekord prej 800.000 kërkesave.

Zëvendëskancelari gjerman, Sigmar Gabriel, ka akuzuar Bashkimin Evropian  për dështim, ndërsa ministri i Brendshëm gjerman, Thomas de Maiziere, i bëri thirrje Komisionit Evropian të veprojë kundër shteteve anëtare që nuk përmbushin detyrën e tyre.

Maiziere tha se për shkak të krizës së madh të emigrantëve nuk mund të përjashtojë pezullimin e pjesëmarrjes së vendit të tij në Marrëveshjen e Shengenit, e cila lejon të udhëtojnë pa pasaporta në shumicën e vendeve evropiane.